Pr0laznica
Code 552
Administrator
Hero Member

Pol: 
Out For Coffee!
|
 |
« poslato: Novembar 17, 2007, 04:29:07 am » |
|
  Prvi snegSad kad sam dosla iz daleka pruzi mi ruke reci da me cekas Dolaze teska, teska vremena ti znas,

Dolazi zima, duga i hladna zatvori vrata, upali vatru Pada prvi sneg.
Dolaze dani ledenih kisa necije lice gubi se u magli Dolaze ona nasa cutanja ti znas,

Dolazi zima, duga i hladna zatvori vrata, upali vatru Pada prvi sneg.
Niz gusto polje u mracna jutra moje hladne ruke dugo ce da te traze Ako me volis ostaces uz mene ti znas,

Dolazi zima, duga i hladna zatvori vrata, upali vatru Pada prvi, pada prvi sneg

|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
putnikc19
Full Member

Pol: 
sA k0fer0m sn0vA
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Novembar 25, 2007, 03:52:24 pm » |
|
tebi
i prvom snijegu Snjegovi hladni dolazeSnjegovi hladni dolaze padace mozda dugo cuvaj se, jedina moja sta da ti kazem drugo
Ref. Pahuljice bijele male prekrile su brijeg cini mi se padao je cijele noci snijeg
Snjegovi su kad je hladno snjegovi su kad je zima snjegovi su kad rastanak zivot sprema snjegovi su kad ljubavi nema
Pahulje bijele padaju hladne su, ljubavi, znam daleko ove sam noci da ljubav svoju ti dam
Ref.
Nasi su snjegovi lijepi kristalno bijele boje u njima, duso, ima ljubavi za nas dvoje
Ref.
Za tebe 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Putnik bez destinacije,sa nest0 pr0viz0rne inspiracije
|
|
|
Pr0laznica
Code 552
Administrator
Hero Member

Pol: 
Out For Coffee!
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Novembar 26, 2007, 03:40:24 am » |
|
Svaku zenu volim jaKada padne prvi sneg,kada padne prvi sneg, ja upregnem konja dva,dva vatrena sokola pa se sankam noc i dan, ja upregnem konja dva,pa se sankam noc i dan Mnogo zena srecem tad,svakoj blagi osmeh dam, da l' je poznam ili ne,ni jednoj se ne rugam
Svaku zenu volim ja,bila ona plavusa smedja il' garavusa,svaku zenu volim ja
Svaku zenu volim ja,bila ona plavusa crnka il' garavusa,nijednoj se ne rugam
Samo jednu ne volim,to je moja zena zla, sto mi zivot zagorca,samo nju ne volim ja

|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
putnikc19
Full Member

Pol: 
sA k0fer0m sn0vA
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Decembar 05, 2007, 07:53:48 pm » |
|
Fijaker stari
Fijaker stari ulicama luta i sobom nosi zaljubljeni par cele noci sneg polako pada a dvoje mladih greje srca zar
Prosla je noc ta kao oka treptaj i zora rana ostavlja svoj trag ja napustam najmiliju dragu sve divne noci i taj Sombor grad
Samo da mi se lastom stvoriti i jos da mogu nebom leteti leteo bih ceo dan i noc samo da mogu svojoj dragoj doc'
Fijaker stari sad vise ne luta i ne cuje se onog vranca bat zaboravit' moram svoju dragu sve divne noci i taj Sombor grad
Za tebe

|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Putnik bez destinacije,sa nest0 pr0viz0rne inspiracije
|
|
|
fatallna
Administrator
Hero Member

Pol: 
Sudbina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Decembar 07, 2007, 07:16:42 pm » |
|
Snijeg
Snijeg se topi,sve se topi, moja draga. Naša mladost,naša snaga, sve se topi. Sunce popi žrtvu svoju. Tišina na Mirogoju,sjeto vječnog praga. Snijeg se topi,sve se topi, moja draga.
Snijeg će proći,sve će proći, moja draga. Naši dani,burne noći, sve će proći. Tvoje oči bit će blijede. Tvoje kose bit će sijede. Ljepoti ni traga. Snijeg će proći,sve će proći, moja draga.
Bol će minut,sve će minut, moja draga. Smrt će naše breme skinut. Kuda će se duša vinut, tko će znati? Zemlja će smirenje dati: mora biti vaga. Bol će minut,sve će minut, moja draga.
Snijeg se topi,sve se topi, moja draga. Naša mladost,naša snaga, sve se topi. Sunce popi žrtvu svoju. Tišino na Mirogoju, sjeto vječnog praga. Snijeg se topi,sve se topi, moja draga.
 Evo jos jedne tvoje pesmice o snegu...neka ih tu na istom mestu 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 U mom gradu,ni noc ne zaspi uvek na istoj adresi...
|
|
|
fatallna
Administrator
Hero Member

Pol: 
Sudbina
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Decembar 12, 2007, 10:50:14 pm » |
|
Kada padne prvi sneg Kada padne prvi sneg, kada padne prvi sneg; ja upregnem konja dva, dva vatrena sokola, pa se sankam noc i dan. Mnogo zena srecem tad, mnogo zena srecem tad; svakoj blagi osmeh dam, da l' je poznam ili ne, ni jednoj se ne rugam. Svaku zenu volim ja, svaku zenu volim ja; bila ona plavusa, smedja il' garavusa, svaku zenu volim ja.

|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
enigmatikus1
Newbie

Pol: 
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Decembar 15, 2007, 03:43:01 pm » |
|
Snegovi beli opet vejuMarinko R. Listam stranice proslosti svoje pa se setim one hladne zime kad pod ruku setasmo u dvoje i po snegu pisah ime tvoje Ref. Snegovi beli opet veju vetar s planine oluju sprema srecni se ljudi ulicom smeju al' tvoje ruke pod mojom nema Otisla si u prolece rano sa mirisom prvih ljubicica drhtala si u narucju mome jos se secam uplakanog lica Ref. Ulicom idem zamisljen i sam dok se vetar u granama smeje gdje si sada sto mi se ne javis da li drugi tvoje ruke greje Ref.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ledy Windows
f@st smor
Administrator
Hero Member

Pol: 
Smarac NO01
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Decembar 20, 2007, 10:02:00 pm » |
|
Pada sneg beoPada sneg beo. Nad belinom stvari svest sama luta za neznanim smerom. Nit ja za koga, nit ko za mene mari, niti se tesim kakvom dobrom verom. Prazan je dom i svet je prazan ceo. Pada sneg beo,pada sneg beo. A ja bih hteo bol i zelje duge i da sam voljen, voljen i da volim, da grlim radost il' kolena tuge i klecec' bolan skruseno se molim ogromno necem cega sam ja deo. Pada sneg beo,pada sneg beo. I svet je prazan. Belinom zasuti drumovi lepi koji sreci vode. Srce je mirno, srce moje cuti. Tek kao blede tisine da hode sneg pada, pada dan ubog i ceo sneg beo, beo,sneg beo, beo. M.Vidakovic 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
fatallna
Administrator
Hero Member

Pol: 
Sudbina
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Decembar 26, 2007, 07:04:13 am » |
|
ZIMA Odletela evo jesen I dah zime stize hladan, Ko na krilima donesen, Nevidljiv i iznenadan. Vec je studen mrazom stegla I sve vode okovala. Na sneg deca su pobegla Pa sad klicu zimi "hvala". Po prozorima ona plete Sarama svojim svet iz price. Oci su nase njim zanete. A iz visine sneg promice, Leprsajuci pada lako Ko beli veo na rastinje, Dok sunce trepce za oblakom, I ljeska se na snegu inje. Jesenjin
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
fatallna
Administrator
Hero Member

Pol: 
Sudbina
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Decembar 26, 2007, 07:19:44 am » |
|
Pada snegJurim. Muk je. Skripa snega Pod kopitom konja vranih, Na proplanku ispod brega Grakcu samo jos gavrani. Zacarala sumu vila, Utonulo sve u san. Divnom belom maramicom Zelen-bor je povezan. Povio se kao baba Na stap viti naslonjen, A na samom vrhu stabla Svrdla detlic i sam snen. Jure konji, sneg se vije, Nezni beli sal razvija. Beskonacni put se krije Bezec napred kao zmija Jesenjin
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
fatallna
Administrator
Hero Member

Pol: 
Sudbina
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Decembar 26, 2007, 07:30:01 am » |
|
Kovitla se predja od snega sve jace, Pod prozorom vihor ko na daci place. Mecava na staze izrucila breme S tom tuzaljkom grobnom prolazi nam vreme. Ridajte i pojte vetrovi u stropu, Nemamo za pomen da platimo popu. Pocuj, srce moje, ti covece bedni, Pratiti nam nece tuta kovceg ledni. Kad umremo jednom, sem vetra, zacelo, Nece nam u crkvi drzati opelo. Nema ko da place, nema ko da kadi, Niti ko da dodje, kad su tudji jadi. Samo vetar britki pocece da puse Na rastanku pesmu ko za pokoj duse.
Jesenjin
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
fatallna
Administrator
Hero Member

Pol: 
Sudbina
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Decembar 28, 2007, 02:16:30 pm » |
|
Zimsko jutro

Jutro je. Ostar mraz spalio zeleno lisje, A tanak i beo sneg pokrio polja i ravni, I sniski, trscani krov, U daljini gube se brezi I kruze vidokrug tavni. U selu vlada mir. Jos niko ustao nije, A budan petao vec, zivosno lupnuvsi krilom, Pozdravlja zimski dan i zvucnim remeti glasom Taj mir u casu milom. Il' kadkad samo tek zvizdanje jasno se cuje I tezak, promuko glas. To lovac prolazi selom, I brze mameci pse, poguren u polje zuri, Pokriven koprenom belom. Svuda je pustos i mir. Nocna se kandila gase A svezi, jutarnji dah, prelece doline mirne, I sum se razleze blag, kad svojim studenim krilom U gole grancice dirne...
V.Ilic
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Petica
Newbie

Pol: 
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Januar 08, 2008, 09:34:53 pm » |
|
Zimska pesma Zima, zima - e, pa sta je, ako j' zima, nije lav! Zima, zima - pa neka je, ne boji se ko je zdrav! Haj napolje momak ko je, tamo veje krupan sneg, vi's en' onde navejo je citav bedem, citav breg. A sta moze zima meni, sta mi moze, sta mi sme? Nek mi nosic pocrveni, eto to je, to je sve! Seka Zorko, nemoj stati; tvoj nek bude prvi red; sad cemo se zagrejati- cucni samo na taj led! Gle sad zive zeleznice- to je trka, to je let! Zbogom ptice krilatice, nas je sada ceo svet! Iz nosa nam para lize, - hajd u goste ko je zvan- a Campa nas jedva stize- tika-taka, "ajzliban"!  Cika Jova Zmaj
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Mirijam
Jr. Member

Pol: 
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Decembar 17, 2009, 01:02:34 am » |
|
Nova GodinaNova Godina,ponoc prosla je... Nova Godina ceka me,ponoc prosla je... Prognoza za decembar hladno bez kise a ja letnje stvari nosim nek telo dise Nek okrecu se za mnom neka svi polude neka se svi od reda oko mene trude kad ti to nisi umeo Refren Nova Godina ceka me pred vratima zurka traje satima Ponoc prosla je nocas kuca casti sve ostavljene devojke Ovo je najludja noc stvorena za poljupce a ja luda za tobom nocas dajem se na poklon drugome Ma, suvise sam lepa da budem verna radicu sto musko sme a ne sme zena Otici cu sa drugim igracu se malo sta ce mi mirna savest nisi mi dao da dobro dete ostanem Refren Nova Godina ceka me pred vratima zurka traje satima Ponoc prosla je nocas kuca casti sve ostavljene devojke Ovo je najludja noc stvorena za poljupce a ja luda za tobom nocas dajem se na poklon drugome na poklon drugome Zurka, zurka, zurka, zurka, zurka, zurka... 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0 Refren Nova Godina ceka me pred vratima zurka traje satima Ponoc prosla je nocas kuca casti sve ostavljene devojke A ja luda za tobom nocas dajem se na poklon drugome,na poklon drugome Tanja Savic 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 Ako ne mozete da zivite jedno bez drugog, vencajte se pa cete moci ! 
|
|
|
|